Na de introductie van de SEED 1dayPure Moisture daglenzen familie begin 2018, zijn er sinds het 4e kwartaal van 2019 ook twee maandlenzen families geïntroduceerd.

Met dit uitgebreid assortiment contactlenzen heeft u voor uw clienten praktijk een one of a kind contactlenzen assortiment.

Belangrijk kenmerken van de SEED contactlenzen zijn:

  • het niet leverbaar zijn op de grote webshops
  • het gebruik van unieke materiaalsoorten
  • een groot leveringsbereik
  • Made in Japan kwaliteit.

Support your vision with Japanese Quality is niet zomaar een kreet die we gebruiken. Sinds de lancering van de 1dayPure Moisture daglenzen hebben deze daglenzen al ruimschoots hun kwaliteit bewezen in Japan en vele ander Aziatische landen.

Wij zijn dan ook als optiekgroothandel erg blij dat we dit mooie merk mogen vertegenwoordigen in Nederland.

Ultiem Draagcomfort

De SEED 1dayPure Moisture daglenzen bevatten alginezuur, een natuurlijk hydraterend polymeer dat wordt onttrokken uit zeewier, zoals Kelp of Wakame
zeewier. Het zorgt voor een optimale hydratatie en houdt traanvocht
op het oppervlak van de lens.

Zwitterionic materiaal “SIB”

Alle SEED 1dayPure Moisture daglenzen zijn gemaakt van ‘SIB’  materiaal (SEED Ionic Bond). Dit is een door SEED zelf ontwikkelde biocompatibele hybride materiaalsoort,
waarbij gebruik is gemaakt van positieve en negatieve
ionen op elke moleculaire keten. Dit zorgt voor elektrische
stabiliteit wat in combinatie met het hoge watergehalte (58%)
de volgende voordelen biedt:

  • Het weert proteïnen en vuil
  • Het zorgt voor een hoge zuurstofdoorlatendheid
  • Het biedt weerstand tegen vervorming onder spanning 

De SEED 1dayPure lenzen worden volgens strikte kwaliteitstandaarden geproduceerd in het SEED Kounosu Research Institute in Japan. Er wordt veel zorg besteed aan het produceren van elk paar contactlenzen om veiligheid en comfort van de ogen te waarborgen. Met de ecovriendelijke faciliteiten en door het verminderen van CO2 uitstoot en waterverbruik heeft SEED maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.