SEED Japan

SEED werd opgericht in 1957 en is sindsdien de grootste fabrikant van zachte contactlenzen in Japan.

SEED begon in 1951 met onderzoek naar contactlenzen en levert al meer dan een halve eeuw contactlenzen, lensverzorgingsproducten en brillen in Japan. SEED is toegewijd aan het leveren van veilige en comfortabele contactlenzen voor elk individu.

Nu is het merk SEED op weg om internationaal zijn stempel te drukken. SEED-producten zijn verkrijgbaar in Japan, China, Hong Kong en Macau, Taiwan, Singapore, Maleisië, Vietnam, de Filippijnen, Indonesië, Mongolië en India.

In Europa zijn SEED-producten verkrijgbaar in de Scandinavische landen, Italië, Zwitserland, Hongarije, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Portugal en Nederland.

In  2018 verwierf TrueBlue Optics de rechten om SEED producten te verkopen in de Benelux.

Hoogwaardige en milieuvriendelijke faciliteit

Alle productieprocessen van SEED 1dayPure® moisture lenzen worden strikt beheerd in het SEED Kounosu-laboratorium. Er wordt grote zorg besteed aan de productie van elke contactlens in de fabriek om de grootst mogelijke veiligheid van de ogen van de patiënt te garanderen.

SEED neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu zeer serieus en zorgt ervoor dat haar faciliteiten milieuvriendelijk zijn.

Efficiënt gebruik van energie

Fotovoltaïsche energieopwekkingssystemen worden op het dak geplaatst, waarbij gebruik wordt gemaakt van schone energie en een afschermingseffect. Daarnaast hebben ze een energiebeheersysteem (FEMS) geïntroduceerd dat het mogelijk maakt om de hoeveelheid elektriciteit te controleren die wordt gebruikt om milieuvriendelijk te produceren met minder afval.

Grote vermindering van het waterverbruik

Tijdens het productieproces van zachte contactlenzen worden grote hoeveelheden zuiver water gebruikt en om het afgevoerde water uit de fabriek te gebruiken, heeft SEED een waterrecyclingsysteem gebouwd voor grootschalige waterbesparing.

Daarnaast heeft SEED milieuvriendelijke technologieën en faciliteiten gecreëerd, d.w.z. de recycling van de kunststoffen die vrijkomen bij de productieprocessen, en werkt ze momenteel aan het behoud van het wereldwijde milieu door middel van verschillende bedrijfsactiviteiten.

Hoge standaard van kwaliteitsmanagement

Om de hoogste kwaliteit van SEED-lenzen te garanderen, worden alleen producten verzonden die ons strikte kwaliteitsmanagementsysteem en grondige inspectieprocessen hebben doorlopen.

Verder is met behulp van de tweedimensionale code en ID-tag een geïntegreerd managementsysteem geïmplementeerd voor productie en distributie, waardoor alle lenzen getraceerd kunnen worden.