fusion 7days - The weekly revolution

  • Functionele voordelen: Voor het eerst is het de werkelijke efficiëntie van de actieve ingrediënten HA & TSP® release om het vervangingsschema van een contactlens te bepalen.
  • Hygiënische voordelen: Het is aangetoond dat het verangingsschema een grote invloed heeft op contactlens gerelateerde complicaties bij dragers. De voorkeur voor een kortere vervanging, vergeleken met een maandelijkse of tweewekelijkse vervanging is een duidelijk bewijs van professionele vaardigheden, expertise en focus op de ooggezondheid van de klanten.
  • Commerciële voordelen: De fusion 7days contactlenzen garanderen een hogere marge en een grotere kans op cross-selling in de winkels. 

fusion technology™

Safilens weeklenzen gebruiken en profiteren van de revolutionaire fusiontechnology™. De synergetische werking van hyaluronzuur en TSP® (Tamarind Seeds Polysaccharide) normaliseert en houdt de fysiologische relatie tussen traanfilm en oogoppervlak stabiel.

Geeft dragers meer natuurlijk, langduriger comfort dan voorheen, zelfs in een droge omgeving of met veeleisende activiteiten.

fusiontechnology™ bevat een co-polymerisatie van hyaluronzuur, het meest hydrofiele molecuul dat in de natuur bestaat en Tamarind Seed Polysaccharide, een vertakt molecuul, dat natuurlijke tranen simuleert dankzij zijn muco-adhesieve en muco-mimetische eigenschappen.

Het geïntegreerde HA+TSP®-biopolymeer, dat vrijkomt uit de plastic structuur van de lens, is het belangrijkste proces om de delicate lens-traanfilm-relatie fysiologisch te herstellen. Beide polysachariden werken samen door de lensinterfaces te smeren en te hydrateren, waardoor de natuurlijke traanfilm wordt genormaliseerd en volumineus.

De geleidelijke en gecontroleerde afgifte van de actieve ingrediënten en de optimale viscositeit garanderen een langdurige en constante smering.

Voordelen

fusiontechnology™ gebruikt de synergetische interactie tussen HA en TSP® om een volledig natuurlijk bio-copolymeer te creëren dat in het contactlensmateriaal wordt ingebracht, dankzij de door Safilens gepatenteerde thermo-reversibele hydratatietechniek.

5 redenen om te kiezen voor een lang en natuurlijke comfort

  1. Verhoogd traanfilm stabiliteit
  2. Langdurige werking door de muco-mimetic actieve ingrediënten
  3. Verhoogd vermogen om water moleculen vast te houden
  4. Constante hydratatie en smering voor uitstekende visuele kwaliteit
  5. Verminderde wrijving tussen contactlens en ooglid

De geleidelijke afgifte van de actieve ingrediënten en de optimale viscositeit garanderen een langdurige en constante smering.

Zachte contactlenzen met fusiontechnology™ hebben bewezen een belangrijk stabiliserend effect te hebben op de interfaces tussen contactlens – traanfilm – epitheel, wat een effectief en langdurig normaliserend effect op de traanfilm mogelijk maakt.

Deze actie zorgt voor een effectieve bescherming van het oogoppervlak, dankzij de unieke en uitstekende muco-adhesieve en bio adhesieve eigenschappen van het natuurlijke TSP® en HA-copolymeer.

Het vrijkomen van het fusie copolymeer op de grensvlakken wordt veroorzaakt door een reeks onderling samenhangende factoren: oogliddruk, knipperen en lichaamstemperatuur.

•Sponseffect: door druk op het ooglid die de lens samenknijpt en vervormt, wordt de afgifte van het copolymeer bevorderd.

•Knipperen: dankzij ooglidwrijving vermindert de viscositeit van het copolymeer, waardoor het vrijkomt.