Laboratoires Contapharm

Deskundigheid afkomstig van de dermocontactologie

In 1981 waren de Laboratoires Contapharm, gespecialiseerd in de contactologie, de eersten die verzorgings- en make-upproducten ontwikkelden die voldoen aan de vele zeer specifieke eisen van contactlensdragers: zo ontstond het merk Eye Care Cosmetics.

Een compleet assortiment voor de gevoelige of allergische huid en ogen of voor personen die een kankerbehandeling ondergaan

Eye Care Cosmetics is vandaag de dag een compleet assortiment van verzorgings- en make-upproducten dat zich richt op alle vormen en momenten van gevoeligheid, het wordt aanbevolen door artsen: dermatologen, allergologen, oncologen en oogartsen, die bij hun patiënten steeds vaker allergieën vaststellen.

Intolerantie en allergie staan bij ons centraal

Steeds meer mensen zijn intolerant of allergisch voor cosmetische producten.
Om de beauty-wereld voor iedereen toegankelijk te maken, worden de producten van Eye Care Cosmetics ontwikkeld in nauwe samenwerking met dermatologen, oogartsen en allergologen om een perfecte tolerantie te garanderen.

Een uniek concept: de bio-inertie van de formuleringen

Voortbouwend op hun knowhow op het gebied van dermocontactologie hebben de Laboratoires Contapharm de bio-inertie van de formuleringen ontdekt, waardoor tolerantie kan worden gecombineerd met doeltreffendheid en schoonheid, die veel verder gaat dan de vereisten van de weinige hypoallergene producten.

Verzorgingsproducten geschikt voor de gevoelige en allergische huid

De EYE CARE COSMETICS behandeling is geformuleerd om irritatie, trekkerigheid, tintelingen en roodheid van de meest gevoelige huid te verzachten, door middel van een strenge selectie van ingrediënten, in het bijzonder de actieve stoffen die de natuurlijke afweer van de huid moeten versterken en de huid moeten beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Uniek ontworpen make-up die veilig is voor iedereen

Ontworpen om elke intolerantiereactie met of zonder contactlenzen te vermijden, zijn de make-upproducten van Eye Care Cosmetics gemaakt met componenten die speciaal zijn geselecteerd vanwege hun perfecte onschadelijkheid en hun compatibiliteit met biomaterialen (tranen, hoornvlies, wimperbasis, epidermis, slijmvliezen… en biomaterialen).

Meer dan 30 jaar in dienst van de gevoelige of allergische huid

Eye Care Cosmetics biedt al meer dan 30 jaar een cosmetisch antwoord aan contactlensdragers, of ze nu gevoelig of allergisch zijn. Veel vrouwen hebben er weer plezier in om voor zichzelf te zorgen dankzij deze producten met een zeer hoge tolerantie.