Nieuwste generatie biocompatibel maandlenzen met een zeer breed leveringsprogramma die ideaal is voor o.a. mensen met droge ogen. Deze maandlenzen zijn net zoals de daglenzen voor oogzorgprofessionals only, dus niet verkrijgbaar op de webshops.

De Bionische maandlens

Deze maandlenzen worden gemaakt volgens het BioLens® proces en lijkt het meest op de structuur en het karakter van de cornea zelf. Het materiaal heeft een biocompatibel karakter, wat wilt zeggen dat de ionen positief en negatief geladen zijn. Hierdoor zijn de lenzen nauwelijks gevoelig voor aanslag.

De basis van het polymeer bouwt een keten dat heel erg lijkt op de structuur en compositie van collageenweefsel.

Traanvocht blijft maximaal aan de lens gebonden, een optimale waterretentie dus. Onder alle omstandigheden een goed kwaliteit en hoeveelheid van de tranen wat de lengte van de draagtijd optimaliseert.

De contactlenzen hebben een zachte randafwerking die licht afgerond is. Deze randafwerking heeft twee belangrijke functies. Ten eerste zorgt het ervoor dat de traanfilm onder de contactlens optimaal wordt uitgewisseld. Dit draagt bij aan het behoud van een gezond en comfortabel oogoppervlak. Ten tweede zorgt de vlotte uitwisseling van de traanfilm ervoor dat het oog beter van zuurstof wordt voorzien. Een goede zuurstofvoorziening is essentieel voor de gezondheid van het oog en kan het draagcomfort verhogen.

De SEED monthly FineD sferisch is verkrijgbaar in vier basiscurve (bcr) opties: 8.30, 8.60, 8.80 en 8.90 mm. Hierdoor kunnen oogzorgprofessionals de meest geschikte pasvorm voor individuele patiënten kiezen. 

Voor mensen met astigmatisme is er ook de SEED FineD Torisch, die verkrijgbaar is in vijf cilindersterkten, per 10⁰ rondom. Deze lenzen hebben een perfecte stabilisatiekarakteristiek, wat betekent dat ze goed op hun plaats blijven zitten en de gezichtsscherpte optimaliseren. Door deze eigenschappen bieden de maandlenzen meer mogelijkheden voor een beter langetermijnresultaat.