SEED Japan – Uw Partner voor Kwaliteitsproducten

Met een oprichtingsjaar in 1957 is SEED uitgegroeid tot de vooraanstaande fabrikant van zachte contactlenzen in Japan. Al sinds 1951 begon SEED haar pionierswerk op het gebied van contactlenzenonderzoek en heeft ze gedurende meer dan een halve eeuw contactlenzen, lensverzorgingsproducten en brillen aangeboden in Japan. 

De kernwaarde van SEED is het streven naar het verschaffen van veilige en comfortabele contactlenzen voor ieder individu.

Inmiddels zet SEED haar stempel op de internationale markt met een aanwezigheid van haar producten in ruim 40 landen. SEED-producten zijn beschikbaar in Japan, China, Hong Kong, Macau, Taiwan, Singapore, Maleisië, Vietnam, de Filippijnen, Indonesië, Mongolië en India. 

Bovendien hebben SEED-producten hun weg gevonden naar Europa, met beschikbaarheid in Scandinavische landen, Italië, Duitsland, Polen, Spanje, Oostenrijk, IJsland, Zwitserland, Hongarije, Griekenland, Bulgarije, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Portugal.

Een opmerkelijke mijlpaal in de Europese uitbreiding is de overname van de distributierechten voor SEED-producten in de Benelux door TrueBlue Optics in 2018. Deze stap heeft SEED stevig verankerd in de regio en bevestigt de groeiende aanwezigheid en kwaliteit van hun producten in de Benelux.

Een State-of-the-Art en Duurzame Productiefaciliteit

Bij SEED 1dayPure® Moisture lenzen worden alle productieprocessen nauwgezet beheerd in het SEED Kounosu-laboratorium. We besteden uiterste zorg aan de vervaardiging van elke contactlens in onze faciliteit, met het oog op de hoogst mogelijke veiligheid voor de ogen van de patiënten.

Bovendien dragen wij bij aan een duurzame toekomst door serieus te nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Onze faciliteiten zijn ontworpen met milieuvriendelijkheid in gedachten.

Efficiënt Energiegebruik

Op het dak van onze faciliteit hebben we fotovoltaïsche energieopwekkingssystemen geïnstalleerd, waarmee we schone energie benutten en tegelijkertijd een beschermend effect creëren. Bovendien hebben we een geavanceerd energiebeheersysteem (FEMS) geïntroduceerd. Hiermee kunnen we de hoeveelheid elektriciteit controleren die nodig is om op een milieuvriendelijke manier te produceren, met minimale afvalproductie. Op deze manier dragen we bij aan een duurzamere en schonere toekomst.

Aanzienlijke Reductie van Waterverbruik

Het productieproces van zachte contactlenzen vereist aanzienlijke hoeveelheden zuiver water. Bij SEED hebben we ons toegewijd aan een grootschalige waterbesparing door de implementatie van een waterrecyclingsysteem, waarmee we het afgevoerde water uit onze fabriek hergebruiken.

Bovendien hebben we aanzienlijke stappen gezet in de richting van milieuvriendelijke technologieën en faciliteiten, zoals het recyclen van kunststoffen die vrijkomen bij de productieprocessen. Momenteel zijn we actief betrokken bij diverse bedrijfsactiviteiten om wereldwijd het milieu te beschermen.

Hoogstaand Kwaliteitsbeheer

Om de hoogste kwaliteit van SEED-lenzen te garanderen, laten we alleen producten onze faciliteit verlaten die voldoen aan onze strenge kwaliteitsmanagementsystemen en grondige inspectieprocedures.

Bovendien hebben we een geïntegreerd beheersysteem voor productie en distributie geïmplementeerd, met behulp van tweedimensionale codes en ID-tags, waardoor elke lens traceerbaar is gedurende het hele proces. Dit verzekert onze klanten van de hoogst mogelijke kwaliteit en transparantie in onze producten.