Heinrich Wöhlk vond de contactlens uit in 1946. Hij wilde namelijk geen zware bril dragen. Vandaag zijn we nog steeds verbonden met zijn geest.

Onze toewijding aan onderzoek en ontwikkeling leidt tot continue verbetering en innovatie. We scherpen nieuwe ideeën aan en werken aan geavanceerde productieprocessen. Wöhlk blijft nieuwe producten introduceren, zoals contactlenzen met zachte randprofielen en materialen met doorlopende UV-bescherming.

Vandaag de dag richten we ons op de contactlens van de toekomst, die niet alleen een visueel hulpmiddel is, maar ook een meetinstrument, medicatiedrager en elektronisch medium.

Onze contactlenzen worden vervaardigd in onze productiefaciliteit in Schönkirchen bij Kiel, Duitsland. Onze teamleden, bestaande uit ingenieurs, natuurkundigen, chemici en softwareontwikkelaars, werken onder één dak, en we staan garant voor vakmanschap ‘Made in Germany’.

We begrijpen de behoeften en hoge verwachtingen van onze klanten en zetten ons in om aan die verwachtingen te voldoen. Samenwerking met opticiens en oogartsen stelt onze klanten in staat om de perfecte Wöhlk-contactlens te vinden.

 

Alle contactlenzen van Wöhlk worden geproduceerd in onze productiefabriek in Schönkirchen bij Kiel. Ingenieurs, natuurkundigen, chemici en softwareontwikkelaars werken onder één dak. Kwaliteit is voor ons vakmanschap made in Germany.

We kennen de behoeften en hoge verwachtingen van onze klanten, we zullen ze recht doen. Wij werken nauw samen met opticiens en oogartsen. Bij hen vindt de klant de juiste contactlens van Wöhlk.

In 2016 heeft SEED een strategische samenwerking aangegaan met Wöhlk op gebieden zoals productontwikkeling, warehousing en logistiek.

Begin 2020 heeft SEED Japan alle aandelen van Wöhlk overgenomen van de heer Haase. Deze samenwerking heeft geleid tot een krachtige synergie in de industrie.